Panasonic predstavil najhitrejši skener v svojem razredu

Panasonic, ki med drugim velja za enega vodilnih proizvajalcev rešitev za upravljanje z dokumenti, je lansiral nova zmogljiva skenerja za najzahtevnejše poslovne uporabnike, kot so vladne institucije, banke in druge večje organizacije.

Skenerja z oznakama KV-S8127 in KV-S8147 omogočata dnevno obremenitev do 100.000 strani in hitrosti do 120ppm/240 ipm (KV-S8127) oziroma 140 ppm/280 ipm (KV-S8127), kar je najvišja hitrost v tem razred skenerjev. Poleg tega pa se lahko pohvalita z naprednimi tehnologijami in strojno opremo za procesiranje slik ter upravljanje z dokumenti, kar pripomore k boljši kakovosti slik in tudi izboljša učinkovitost dela.

“Če bi moral izbrati en termin s katero bi opisal filozofijo za razvojem novih skenerjev, bi izbral potek dela,” je ob predstavitvi obeh modelov povedal Joe Odore, produktni vodja pri Panasonicu. “Glede na kosolidacijo, ki se dogaja v sektorju finančnih storitev in pri ponudnikih proizvodnih storitev, ter pogosto prelaganje odgovornosti med različnimi vladnimi agencijami, lahko oddelki zadolženi za upravljanje z dokumenti, hitro postanejo preobremenjeni zaradi velikih količin skeniranja dokoumentov in digitalizacije velikih količin papirja, ki se v podjetju nakopičijo pri združitvi ali reorganizaciji delovnih aktivnositi. Ne da bi želel zmanjšati pomen čiste surove hitrosti pri maksimizaciji poteka dela, ampak obstjajo še drugi enakovredni faktorji, ki vplivajo na potek dela. Na primer čas, ko ne obratuje – bodisi zaradi zataknjenega papirja, rednih vzdrževalnih servisov ali katerega drugega razloga – je skoraj enak zaviralec produktivnosti in poteka dela kot nezadostna hitrost. Zato se je ekipa inženirjev, ki je delala na Panasonicu KV-S8100 osredotočila tako na maksimizacijo hitrosti kot tudi neprekinjenega delovanja,” je še dodal Odore.

Funkcionalnosti, ki na novih skenerjih pomagajo optimizirati delovne procese, vključujejo vzdržljive  valje, ki zdržijo do 600.000 skenov preden jih je treba zamenjati, podporo za skeniranje dokumentov različnih debelin (papir, karton, …), napredno tehnologijo LSI za procesiranje slik, ki pomaga tudi pohitriti delovanje, in unikaten podajalec papirja, ki uporablja različne poti za skeniranje običajnih dokumentov in deberejših dokumentov.

Druge zanimive funkcionalnosti skenerjev serije KV-S8100 pa vključujejo še posebne senzorje, ki znajo identficirati gostiteljski računalnik, operacijski sistem, aplikacijo za skeniranje, merilno metodo, tip papirja in gostoto slike ter te informacije procesirati prek algoritma, ki določa najboljše ravnoveske med hitrostjo in kakovostjo vsakega skena.

Funkcije za napredno procesiranje slik pa vključujejo: samodejno prilagajanje svetilnosti, dinamični prag, zaznavanje stopnje beline, samodejno ločevanje, zmanjševanje šuma, samodejni predogled in druge.

Za več informacij o novih Panasonicovih skenerjih nas kontaktirajte na prodaja@vibor.si pokličite našo številko (0)1 561 33 21.