Prehod v digitalno

Vse pogosteje v medijih zaslišimo besedo digitalizacija, vendar pa njen pomen pogosto zamenjamo z digitizacijo (ang.: Digitization) in predstavlja le manjši delček digitalizacije.

Ker želimo pri Vibor d.o.o. spodbuditi digitalizacijo podjetji in jim pomagati pri prvih korakih, smo se odločili, da ponudimo PREIZKUSI ME!, ki vam omogoča, da brezplačno preizkusite naše skenerje in uničevalce, s katerimi boste začeli svoje prve korake proti popolni digitalni transformaciji. V kolikor pa še niste pripravljeni na digitalni svet, lahko preizkusite tudi produkte drugih kategorij iz našega širokega portfelja. Za izgubit nimate nič, če samo preizkusite. Želim preizkus!

Na kratko digitizacija predstavlja proces pretvorbe analognih podatkov (fotografije, zvok, natiskani dokumenti ipd.) v digitalno obliko, katere zapis je v obliki bitov, ki tvorijo bajte. Pri procesu digitizacije se občasno nekateri originali uničijo (v kolikor le teh ne potrebujemo), nekateri izginejo sami od sebe (npr.: zvok), druge pa je mogoče shraniti tako v digitalni kot fizični obliki.

Digitizacija predstavlja temelje digitalizacije in je nujno potrebna za digitalizacijo ostalih poslovnih procesov, kjer bodo podjetja opazila prve prihranke. Skozi digitalizacijo, ki omogoči avtomatizacijo določenih zamudnih procesov bodo podjetja povečala produktivnost svojih delavcev, med drugim pa se jim bodo odprle možnosti za preoblikovanje poslovnih modelov ter organizacijske kulture z namenom povečanja učinkovitosti in dobičkonosnosti.

Končno lahko preidemo v fazo digitalne transformacije pomeni popolno integracijo vseh aktivnosti podjetja v digitalni svet in izkoriščamo njen poln potencial. Skozi uporabo BI (poslovna inteligenca) orodji lahko podjetja sprejemajo boljše odločitve, razširijo svoj doseg in izboljšajo zadovoljstvo kupcev, lažje prilagodijo spremembam na trgu ter mnoge druge pozitivne lastnosti.

Če tudi vi iščete način za izboljšanje svojega poslovanja, nas kontaktirajte na prodaja@vibor.si pokličite našo številko (0)1 561 33 21.