Z boljšo tehnologijo, bi zaposleni lahko vsak mesec prihranili kar 3,5 dni delovnega časa

Raziskava, ki jo je financiralo podjetje Ricoh Europe, je pokazala, da zaposleni v podjetjih v Evropi verjamejo, da bi jim boljši dostop do tehnologije lahko vsak mesec priharnil 3 in pol dni delovnega časa. V raziskavi je sodelovalo 3.600 zaposlenih, skoraj polovico (47 %) pa jih je mnenja, da jim tehnologija, ki jo imajo na voljo na svojem delovnem mestu, ne omogoča optimalne produktivnosti. Raziskava razkriva jasno željo sodelujočih po bolj digitalnih delovnih mestih, saj jih 59 % verjame, da bi naprednejša tehnologija imela pozitiven učinek na njihov delovni dan.

Po podatkih Evropske centralne banke je produktivnost na letni ravni v Evropi padla iz 2 % leta 1995 na le 0,5 % leta 2016. V Veliki Britaniji je bila rast produktivnosti še posebej šibka od začetka ekonomske krize leta 2008. Šele v zadnjem četrtletju so v Veliki Britaniji zabeležili manjšo rast 0,9 %.

Javier Diez-Aguirre, podpredsednik korporativnega marketinga pri Ricoh Europe je ob tem dejal: “Delodajalci streljajo v prazno glede dviga produktivnosti, saj svojim zaposlenim ne nudijo dostopa do ustrezne tehnologije, s čimer potratijo veliko njihovega delovnega časa. Naša raziskava jasno pokaže, da zaposleni od svojih delodajalcev pričakujejo, da jim bodo pomagali biti bolj produktivni. Boljša tehnologija prinaša številne prednosti za organizacijo in za zaposlenega, saj s pametnejšimi delovnimi procesi prihrani veliko delovnega časa in denarja.”

Ricohova raziskava je pokazala, da zaposleni, ki so v njej sodelovali, verjamejo, da bi jim boljša tehnologija lahko pomagala prihraniti kar nekaj časa vsak mesec. Za Francijo so odgovori pokazali, da bi zaposleni lahko vsak mesec prihranili 1,8 dneva, v Rusiji pa kar 5,6 dni, kar je več kot cel delovni teden. Povprečje vseh zajetih evropskih držav pa znaša 3,5 dni prihranjenega časa vsak mesec

Diez-Aguirre je k temu dodal: “Zaposleni razumejo pozitivno vlogo, ki jo lahko igra nova tehnologije pri rasti organizacije. Da bi to dosegli, morajo vodilni v podjetjih ugotoviti, kako najbolje uporabiti nove digitalne tehnologije, da bi odklenili skriti potencial v produktivnosti, dvignili fleksibilnost in izboljšali agilnost njihovega poslovanja.”

Če tudi vi iščete načine, kako bi nadgradili poslovanje v vašem podjetju in s tem poskrbeli za njegovo rast, nas kontaktirajte na prodaja@vibor.si ali pokličite našo številko (0)1 561 33 21.