ViboR
Vibor > Novice > RansomCare: Zaščita pred Ransomware Napadi

09. 08. 2023 RansomCare: Zaščita pred Ransomware Napadi

RansomCare je napredno orodje, ki zazna in prepreči ransomware napade. S pomočjo analize datotek in prometa med napravami hitro odkrije znake napada. Namesto iskanja samega ransomware-a, RansomCare prepozna vedenje, ki kaže na šifriranje datotek in krajo podatkov.

Uporablja lahko rešitev, ki ne upočasnjuje omrežja, ter deluje na lokalnih in oblakom temelječih platformah. Ne glede na način vdora, RansomCare takoj ukrepa in prepreči nadaljnjo škodo. Omogoča tudi enostavno povezovanje z drugimi varnostnimi orodji. RansomCare predstavlja učinkovito rešitev za zaščito pred ransomware napadi.

RansomCare: Zaščitna Plast Ransomware, ki jo Potrebujete

Sodobni svet se sooča z vse večjo nevarnostjo spletnih napadov, med katerimi ima ransomware posebno mesto. Ransomware je vrsta zlonamerne programske opreme, ki šifrira uporabnikove datoteke in zahteva odkupnino za njihovo dešifriranje. Eden izmed najnovejših in najučinkovitejših načinov za obravnavo tovrstnih groženj je uporaba orodja RansomCare. Gre za inovativno rešitev, ki prepozna in odziva na ransomware napade takoj, ko se začnejo.

Kako deluje RansomCare?

RansomCare uporablja hevristično analizo in metapodatke datotek za spremljanje prometa med končnimi točkami, deljenimi mapami in strežniki, tako v lokalnem omrežju kot tudi v oblaku. To mu omogoča, da hitro in učinkovito zazna znake aktivnega ransomware napada.

Odkriva znane in neznane variante

Kibernetski kriminalci nenehno preverjajo varnostne rešitve, ki temeljijo na preprečevanju, za posodobitve programske opreme. Ko ugotovijo, da so obstoječe variante ransomware-a ogrožene zaradi odkritja, spremenijo svoje metode. RansomCare se temu problemu izogne. Namesto iskanja samega ransomware-a, RansomCare zazna in odziva na vedenje, ki kaže na prisotnost ransomware-a: nezakonito šifriranje datotek in izsiljevanje podatkov.

Uporablja lahko in brezagentno (Agentless) rešitev

RansomCare ni nameščen na končne točke ali obstoječe datotečne strežnike. Naša brezagentna rešitev se enostavno namesti v nekaj dneh na virtualni stroj, samodejno se konfigurira s pomočjo strojnega učenja. RansomCare zahteva samo dostop za branje do podatkov in ne ustvarja omrežnega vpliva na zmogljivost.

Spremlja vso kritično infrastrukturo

RansomCare brezhibno deluje z lokalnimi in oblakom temelječimi repozitoriji, kot so Office 365, Sharepoint in Google Drive. Naša rešitev deluje neodvisno od operacijskega sistema naprav, ki dostopajo do oblaka, vključno z mobilnimi napravami, tablicami, MAC-om, IoT-om in prenosnimi računalniki. Prav tako je združljiv z okolji, ki niso odvisna od operacijskega sistema, kot so Windows, Android, IOS in Linux. Ponuja celovito spremljanje in zaščito za komponente fizične infrastrukture, vključno z datotečnimi strežniki, virtualnimi stroji, aplikacijskimi bazami podatkov in kontrolorji domene.

Pokriva vse vstopne točke

Medtem ko večina ransomware napadov v organizacijo vstopi prek phishinških elektronskih sporočil, se okužbe lahko začnejo tudi iz oddaljenega napada na strežnik, napačno konfiguriranih primerkov v oblaku, oddaljenega namiznega protokola, zunanjih izvajalcev ali celo prek USB in drugih odstranljivih medijev. Ne glede na vstopno točko RansomCare nemudoma reagira, ko so prisotni znaki ogroženosti. Rešitev se odzove tako, da izolira in omeji okuženo napravo ter uporabnika, s čimer takoj zaustavi aktivni napad.

Brezhibna integracija z drugimi varnostnimi orodji

RansomCare se brez težav integrira z vsemi glavnimi rešitvami za upravljanje informacijske varnosti (SIEM) in nadzora dostopa (NAC) prek JSON ali popolno opremljenega REST API-ja in predkonfiguriranih skript. Večina integracij je zaključena v manj kot eni uri. Te integracije omogočajo RansomCare-u, da pošlje podrobnosti o celotnem vdoru na vašo izbrano platformo, da obvesti vaš center za operacije varnosti (SOC) ali odzivno ekipo ter sproži konfigurirane delovne tokove.

RansomCare predstavlja inovativno rešitev za zaščito pred ransomware napadi. S svojo sposobnostjo hitrega odkrivanja in odzivanja na nezakonito šifriranje datotek ter izsiljevanje podatkov lahko pomembno prispeva k kibernetski varnosti vaše organizacije.
pon.-čet. 7:30 in 16:00, pet. 7:30 in 14:00
© 2023 Vibor d.o.o. Vse pravice pridržane
Produkcija: Kokos Agency