ViboR
Vibor > Novice > Zaposleni v malih podjetjih se bojijo, da bodo izpustili hibridno priložnost za delo

17. 06. 2021 Zaposleni v malih podjetjih se bojijo, da bodo izpustili hibridno priložnost za delo

Delavci v majhnih podjetjih po Evropi se bojijo, da se bodo prisiljeni vrniti v pisarno, ker se med delom na daljavo ne morejo osredotočiti na izkušnje strank ali povečati svoje poslovanje.

Delavci v majhnih podjetjih po Evropi se bojijo, da se bodo prisiljeni vrniti v pisarno, ker se med delom na daljavo ne morejo osredotočiti na izkušnje strank ali povečati svoje poslovanje.

Raziskava, ki jo je danes objavil Ricoh Europe, je raziskala več kot 1.400 pisarniških delavcev v evropskih malih podjetjih. Skoraj tri od petih (58%) predvideva, da bodo po omilitvi omejitev Covid-19 imeli pretežno sedež v pisarni. Hkrati predvidevajo ovire in ozka grla za dinamično delo, ki ga povzročajo nenehno spreminjajoče se zahteve kupcev.

 

Skoraj polovica (45%) meni, da bi bili z zmanjšanim administrativnim bremenom bolj produktivni. Nerodni in tradicionalni načini dela malim podjetjem preprečujejo, da bi dosegli močnejšo spodnjo mejo, saj ima osebje manj ali omejen čas za prodajo ali predlaganje novih poslovnih modelov. Medtem ko se te priložnosti zamujajo, se ustvarjalnost, motivacija in zadovoljstvo zaposlenih zaposluje s potrebnimi napornimi in vsakdanjimi nalogami.

 

Delovna obremenitev zaposlenih je osrednje gonilo zaznane zahteve po vrnitvi v pisarno, ki jo poslabša pomanjkanje orodij za podporo nalog velike vrednosti med delom na daljavo in premajhne naložbe v avtomatizirane procese. Dva od petih (40%) zaposlenih se trudi dostopati do vpogledov in informacij iz sistemov podjetja, ki jih potrebujejo za boljše storitve za stranke, medtem ko delajo na daljavo, kar omejuje hitro, priročno in osebno storitev, po kateri so znana mala podjetja. To bi lahko vplivalo na večje konkurente, katerih osebje ima običajno dostop do podatkov, potrebnih za optimizacijo izkušnje strank. Polovica anketirancev (51%) meni, da so avtomatizirani procesi resnično odgovor. Poleg izboljšanja delovnih izkušenj bi to podprlo prizadevanja za ohranitev vrhunskih talentov, kot so prodajalci, ki so pogosto obraz podjetja. Pravzaprav vsak četrti (25%) razmišlja, da bi se službo preselil nekam, bolje opremljenem za delo na daljavo. Hkrati bi avtomatizacija ključnih procesov podpirala prizadevanja za spodbujanje zvestobe strank in ustanavljanje malih podjetij kot digitalno pametnejših subjektov.

Ricoh Europe, London, 27. maja 2021

© 2021 Vibor d.o.o. Vse pravice pridržane
Produkcija: Kokos Agency